torsdag 3 februari 2011

Pet shops

Var en sväng på stan idag också det som stod på schemat var att det skulle handlas födelsedagspresenter, vilket fick mig att fundera på hur saker och ting marknadsförs egentligen. Det var ju så att vi bland annat var på jakt efter pet shops, kolla i nedre högra hörnet det är ju helt sjukt hur man kan få skriva på det sättet är ju så tydligt att man måste ha många eller vad man ska säga. Och hur många olika saker finns det till den serien egentligen? Vet att min brorsdotter blev förkrossad när hon inte fick några pet shops i julklapp, detta extra mycket då en av de andra barnen i familjen fick det men inte hon. Då spelade det ingen roll att hon hade fått en massa annat, sen kan man ju inte låta bli att tycka att det är söta leksaker men samtidigt som jag skrev förut sjukt läskiga huvuden.

Hur man intervjuar

Ja idag skulle vi som jag tidigare skrev göra en intervju i skolan på Handelsbanken, gick mindre bra hade manfall rejält började med att 30 minuter innan intervjun så hör en av gruppmedlemmarna av sig och berättar att den har tagit fel på tiden så den hinner inte dit alls. Sedan åker jag till SHBs kontor och möter upp den enda vettiga i gruppen och vi går in på banken och får vänta för kontorschefen som vi ska intervjua är sen, under tiden hinner den fjärde gruppmedlemmen ringa och frågar om vi inte skulle träffas i skolan samma tid som intervjun skulle börja, helt otroligt alltså. När sedan väl intervjun börjar visar det sig att den vi intervjuar är knappt lämplig och stressad så hela spektaklet blir uppskjutet till på måndag, vi får väl se om vi lyckas bättre då det hoppas jag sannerligen! Detta är i alla fall hur man inte lyckas göra en intervju!

Intervju time

Nu alldeles dags är det dax att dra på intervju, vi i gruppen i grupparbetet ska intervjua en områdes chef på Handelsbanken, ska bli spännande att se vad människan har att säga faktiskt. I övrigt så hade jag den odrägligt tidiga föreläsningen idag som började kl 8. inte nog med det den var jäkligt tråkig också, fy för skolan ibland alltså.

Efter intervjun nu i eftermiddag blir det lite present shopping, ska bland annat inhandlas Pet shops djur. Vilka är sjukt gulliga men samtidigt läskiga då de har ett väldigt oproportionellt stort huvud så ser ut lite som muterade djur eller något haha.

Ni får ursäkta den relativa korta och koncisa blogg inläggen som har vart de senaste gångerna beror på lite tidsbrist hoppas att ni har överseende med detta och läser ändå (: