fredag 4 februari 2011

Party Time

Måste bara rekommendera en grym låt alltså, eftersom jag är ny i bloggvärlden så är denna rekommendation lite sen men i alla fall. Det är One med swedish house mafia (radio edit), inte den med pharrel alltså det är väl det som är lite annorlunda diggar den instrumentella verisionen mer helt klart är riktigt go kommer i ett jäkla trevligt humör då faktiskt! Nu kör vi högsta volym boys and girls!!

Swedish House Mafia – One (Radio Edit)

Påväg mot nordligare grader

När ni läser detta så är förhoppningsvis jag och min sambo halvvägs påväg till mina föräldrar i alla fall om inte så förlåt vi blir lite sena (: Ska bli kul att komma upp till päronen och prata lite skit och träffa mina bröder med familj och allt, så är det ju dessutom lite födelsedagsfirande som blir i helgen det är ju alltid trevligt! Hoppas det är lite mer snö där också än vad det är här på västkusten för här skulle man ju lika gärna tro att det är vår ju och det är inte särskilt kul alls då jag själv tycker att vintern nästan är finare än sommaren. Fast det kan man väl kanske inte förvänta sig att få så himla mycket av när man bor på västkusten var ju ändå en väldigt bra och fin vinter kring jul och ett tag innan och efter synd att den ska ta slut så fort bara.

Vi tar oss dit med bil, för SJ kan man ju inte lita på i alla fall, dessutom blir det ju nästan dubbelt så dyrt och tar något längre tid att åka med SJ jämfört med att åka själv så det är ju ganska så segt minst sagt. Och det är om man har tur och tåget är i tid, sist när vi skulle åka hem från mina föräldrar så var ju tåget två timmar försenat drygt. Nu är ju inte det de värsta man har vart med om, men poängen är att det känns lönlöst att försöka åka med SJ på vintern för de är så himla opålitliga. Annars tycker jag ju egentligen att det är trevligt och bra att åka tåg, men då ska det fanimej vara mer pålitligt alltså. Så tummen ner för SJ säger jag. Tummen upp för tcbiluthyrning dock! Som har mycket bra och trevliga priser på att hyra en bil över en helg kan verkligen rekommenderas om man ska åka en bit men inte har tillgång till bil och det tar lång tid med tåg/buss. Jag ser för övrigt fram emot att få köra lite bil då jag tycker att det är väldigt roligt och avkopplande att göra faktiskt även om man måste vara koncentrerad hela tiden är väl lite av en frihetskänsla antar jag.

LG Optimus 2X recension

Ja här kommer en liten minirecension om LG Optimus 2X, som jag bara läst fakta om och en liten recension som jag kommer länka längst ner i inlägget. Till att börja med kan vi säga att detta är en android telefon vilken har en 4 tum stor skärm med upplösningen 800*480 vilket bör vara fullt tillräckligt! Lite synd att de inte har valt en qHD upplösning som verkar komma starkt i år dvs 960*540 pix. Telefonen har en ren clean design med ett fyrkantigt intryck med rundande hörn, levereras med android 2.2 (froyo) men är sagt att den så snart som möjligt ska kunna uppgraderas till 2.3 (gingerbread). Det är också den första telefonen som kommer med nvidias Tegra 2 processor vilket är den första dubbelkärniga telefonen på 2*1Ghz. Resterande komponenter på insidan är bland annat 8gb internt lagringsminne för appar och gps m.m. som ska finnas i en android telefon. Nästa storslagna punkt med denna telefon är att det är den första telefonen som kan filma in i Full-HD (och spela upp). Kameran kan alltså filma Full-HD och ta kort med 8 mp detta har jag givitvis inte haft chansen att prova då jag inte äger telefonen men av de första rapporterna ska det vara bra kvalite på både stillbildstagningen och filmningen! Tyvärr saknar telefonen en dedikerad kameraknapp vilket jag tycker är väldigt synd så man får använda skärmen för att trycka av kort och starta inspelningen. Jag själv längtar väldigt mycket efter denna telefon och har gjort så sedan jag fick höra om den i november/december och det verkar vara en riktig hit. Så själv kommer jag nog införskaffa mig en LG Optimus 2X så fort den kommer och kanske sjunkit lite i pris. Om inte mobilvärlden hinner presentera något coolare så klart!

LG Optimus 2x review (mobil.se)
Test av mobila processorer bland annat Tegra 2