fredag 18 februari 2011

Mot Öst

Ja idag bär det av mot väst, det är nämligen så att jag ska upp tillsammans med flickvännen till hennes föräldrar. Det ska bli mycket trevligt och intensivt som vanligt. Vi hyr dessutom bil som vanligt då det inte är värt att chansa med SJ i alla fall inte vintertid. Det blir en intensiv helg då mina föräldrar också kommer dit och vi alla ska gå på melodifestivalen så det blir nog inte en ledig stund under helgen. Så därför kommer det nog inte bli mycket till blogguppdateringar ni får ursäkta detta. Men eftersom de flesta som läser bloggen är där då kanske inte det gör så mycket xD Ser mycket fram emot att kolla på melodifestivalen på plats, ska bli spännande att se vad Eric Saade kastat ihop i år då hans scenshow tydligen ska vara dyrast i år igen.

Jobbintervju

Ja Academic Work hörde alltså av sig igår efter presentationen att de ville träffa mig för att stämma av och lite sådär. Efter att ha bestämt en tid och skyndat sig hem för att hinna äta (kan vara bra inför typ intervju) så gjordes det lite snabbt och sen begavs det sig till deras kontor. Jag gick självsäkert in där då jag vart där innan, jag blev dock nervös när receptionisten frågade om jag skulle på intervju för det skulle jag ju inte riktigt trodde jag men jag sa ja och vem jag skulle till. Efter det blev jag anvisad till soffan där man får sätta sig och där sitter det en del folk redan i kostymer och grejs dessutom. Där trodde jag att jag skulle ha en privat liten pratstund med min handledare, men icke kändes det som då. Som tur var så verkade de andra vara där på andra ärenden strax innan min handledare kom ut och mötte mig och hälsade mig välkommen.

Efter detta satte vi oss dock i ett litet mysigt rum, och det visade sig att det handlade om chans till anställning hos ett företag som sysslade med logistik vilket är något jag utbildar mig till. Så det gjorde det hela betydligt mer spännande, det som var extra roligt var också att det lät som att jag var den enda kandidaten så att säga för jobbet just nu. Efter detta blev det att åka hem och känna sig nöjd och stolt då även "kollen" eller vad man ska säga med handledaren i övrigt gick bra. Och sedan under kvällen igår fick man boka in intervju på måndag ska bli riktigt spännande då! Men vilken måndag :S börja med att lämna bil på tok för tidigt, sedan tenta och sist en jobb intervju på alltsammans. Lär ju vara halvt död efter den dagen men det är det värt!

Muntlig Presentation, uppföljning

Ja det var såpass lustigt att den lärare som skulle vara ansvarig för våra redovisningar låg hemma och var sjuk, detta gjorde att vi fick en lärare som fick gå emellan två salar. Och vi blev förstås den grupp som skulle redovisa sist, fast tur var väl det kanske då en av våra gruppmedlemmar hade försovit sig och var ganska rejält försenad. Trots att vi var sist att redovisa lyckades jag hålla mina nerver i styr och blev faktiskt inte nervös alls inför själva presentationen. När det till sist var våran tur gick det också bra, presentationen rullade på fint och jag lyckades hålla ett lugnt och bra tempo och prata ganska tydligt i alla fall tror jag för att vara jag. Vi hade ju också turen att vara den enda av fyra grupper som läraren hann komma in och lyssna lite på men det gör faktiskt ingenting tycker jag då det var såpass lugnt som det var med arbetet och allt. Dessutom efter presentationen var vi typ den enda grupp det faktiskt kom frågor till, men det kan vara för att läraren var där eller helt enkelt för att våran redovisning var den som var den mest intressanta!