fredag 4 mars 2011

Igår hände det!


Att vi fick nyckeln till vår nya lägenhet! Är väldigt kul, kan inte förstå själv att vi ska flytta om tre veckor. Känns väldigt skönt då jag inte har velat något annat än att flytt från våran lägenhet som vi har nu sedan årsskiftet. Så imorgon planerar vi eventuellt att sitta på golvet i den nya lägenheten och bara känna på stämningen. Och så kanske vi gör lite praktiska saker också som att tänka om det är något som vi vill göra om lite. Hur vi vill möblera om våra saker får plats vad man kan tänkas vilja köpa till och lite sådär vet ni. Efter det så tänkte vi ta lite kampsång vid lägerbrasan i lägenheten. Eller kanske inte riktigt så men nästan ska bli väldigt kul att titta på vår "pärla" igen i alla fall för sist så var det inte lång tid vi var där inne och titta. Men det är en lång historia som jag eventuellt tar en annan gång.

Måste bara säga dock angående allt detta med flyttande, att det går väldigt snabbt att ändra tankegångar. För det hela började ju med att vi sökte lite sådär på skoj här i stan och tänkte vi lär väl inte få något erbjudande eller så. Mest bara för att det var roligt och det är ju alltid roligt att titta på lägenheter och hur andra har det eller? Men i alla fall så fick vi ett erbjudande och det blev så till och med att vi fick kontrakt erbjudande på det. Vi bakade ur i sista sekunden dock på grund av diverse saker, men det som var grejen är att det då helt plötsligt blev. Men oj ska vi flytta och ska vi flytta nu, det blev väldigt plötsligt allting. Och egentligen hade vi inte en tanke på att flytta, men efter hela den grejen så kände jag i alla fall att det var något som jag verkligen ville göra snarast. Och det tror jag att min kära sambo håller med om, lustigt hur mycket omständigheterna påverkar här i livet. Nu är ju detta knappast så omvälvande det är ju i samma stad och allt, men det gör ju att det kommer bli andra tillfälligheter istället för om vi hade bott kvar. Så livet är inne på en ny bana bara på grund av det och det är ju ändå rätt lustigt tycker jag!

Spretigt?

Igår när jag kom hem välkomnades jag av att min underbara sambo stod i köket och lagade mat. Riktigt härligt, och gott var det också minst sagt. Det blev järpar med lite speciell kryddning och en riktigt god sås, såsen kändes dock väldigt märklig att göra. Blanda ihop sambal oelek, honung, spiskummin och vinäger känns ju inte som en jättehit fast det blev underbart gott då som sagt. Så tack för att du höll på med maten när jag kom hem var väldigt trevligt. Synd bara att du behövde åka ganska direkt efteråt.

Har blivit lite omvända roller här hemma den senaste veckan då sambon har varit ledig hela dagarna och jag har jobbat eller gått i skolan hela dagen. Så varit hon som har stod för hushållsarbetet vilket jag normalt brukar sköta då jag inte brukar ha så himla mycket i skolan.

Sammanfattningsvis kan man säga om jobbets första vecka att det har varit mycket spännande och lärorikt, dock känner jag väl kanske att just exakt de arbetsuppgifterna jag har nu är något som jag knappast vill jobba hela mitt liv med. Men riktigt intressant att sitta med något som man utbildar sig till, även om det är lägre ner i organisationen än man vill jobba när man är utbildad. Dock lär det vara jättebra att man sysslat med det med när man väl kommer ut på arbetsmarknaden på riktigt så att säga.

Just nu är min blogg väldigt spretig, är det något speciellt område ni tycker jag borde hålla mig till kära bloggläsare?