söndag 28 augusti 2011

Historien om hur jag blev med ny telefon

Ja sedan sist har jag bytt telefon tänkte ta och skriva lite om den historien. För det är en historia, tänkte att jag skulle prova och handla begagnat då det är såpass mycket billigare än att köpa nytt.

Det började som vanligt att jag läste på mig lite om vad som fanns på marknaden och kom fram till att jag ville ha antingen en LG Optimus 2X (O2X), Sony Ericsson ARC eller en Desire HD (DHD). Till att börja med så var jag mest intresserad av rå styrka och av O2X. Grävde vidare på diverse sidor och forum och märker att den har många barnsjukdommar. Då det är det första telefon som släpptes med en tegra2 processor. Vilket är som sagt kraftfullt men mer riktat mot tablets (mer om det i ett annat inlägg). Då blev valet inte lika självklart, och det var ingen som ville släppa sin telefon för de priset jag ville ge då vilket var ca 2500 för alla telefonerna. Men för just O2X så ville folk ha klart lite mer än så.
Arc och O2X
Efter det så fanns det DHD och ARC kvar att välja på. Vilka hade lika stora skärmar (4.3") exakt samma hårdvara (dock mer minne i DHD). Men var lanserade klart olika ARC på våren och DHD hösten/vintern innan. Vilket gjorde att ARC var generellt sett dyrare. Jag gillade dock verkligen designen mer på ARCen så jag riktaktade in mig på en sådan som främsta mål. Efter veckor eller dagars letande i alla fall så fick jag napp på en ARC för 2500, problemet var bara att den fanns på andra kustremsan av detta land. Då var frågan skicka eller inte och förskottsbetalning eller så. Nu var det dock så att jag hade ett ärende till andra sidan landet veckoslutet därpå. Så vi bestämde att vi skulle göra affär på centralen när jag skulle komma dit. Personen i fråga som jag skulle köpa av skulle dock iväg till Asien dagen efter så var viktigt att det gick snabbt osv. Men det kändes bra tills dagen innan då jag får höra att han inte tycker att han hinner för att han behövde packa... Riktigt jäkla trist, var det som jag hade blivit nästan mest taggad på att göra under hela den resan.

Så det slutade med att påväg hem på tåget så han jag vara först på en annons på blocket och fick köpa en DHD samma dag som jag kom hem för 2500. Dock så fick jag varken hörlurar eller kartong... och då ville personen pruta priset uppåt för att det gick snabbt och smidigt. Då borde jag ha fått ner det en femhundring tycker jag. Men jag var för trött då för att orda om det så jag köpte den då direkt i alla fall för att jag inte orkade leta mer. Är hursom bra nöjd med min telefon, kanske kommer en liten recension på den i framtiden...
DHD
Vilken telefon hade ni valt av dessa tre?


Minirecension: X-Men First Class


Igår blev det lite film då tjejen var och jobbade, filmen för kvällen blev X-Men First Class. Som jag tänkte skriva en liten recension om då. Till att börja med så måste jag säga att det var kul och se hur x-men filmerna starta eller vad man ska säga för jag tror att detta var en prequel till de andra tre filmerna. På grund utav det så var det också lite mindre actionscener och så än de andra kändes det som. Men den hade riktigt solid handling istället tyckte jag och bra skådespeleri. Specialeffekterna var riktigt bra också, men mest intressant var som sagt storyn där man fick veta hur allt började. Sammanfattningsvis så tycker jag att det är en bra actionrulle med intressant handling för serien. Dock är jag inte överförtjust i genren och handling kanske inte var den bästa om man inte har sett de andra filmerna. Om man inte har det så rekommenderar jag att man gör det efter man har sett denna. Så därför får X-Men First Class:
Vad tycker ni om poängsystemet ser det ok ut?