torsdag 24 februari 2011

Vilken Dag!

Ja idag hade jag massa småsaker som skulle göras. Dagen började med att jag skulle ta mig till Academic Work och skriva kontrakt för jobbet jag har fått, utan att få schema än på för övrigt men hoppas börja på måndag ändå vi får se hur det går med det. Väl framme med kollektivtrafiken ska jag gå den sista biten till dem, men då är det avspärrat av polisen och man börjar ju undra. Läste innan jag kom dit på löpet på metro om något mord och tänkte om det var därför de hade spärrat av, men insåg att det var för lång tid mellan mordet och att jag var på plats för att det skulle vara det. När man sedan försökte gå runt det så gick det ju inte, så det var alldeles för stor avspärrning för att det skulle vara det med. Så det blev tillslut att jag faktiskt smet över avspärrningen då jag började få tidsnöd och inte komma runt på den sidan jag försökte. Väl där så gick allt bra i alla fall och fick skriva på och så, ända oroliga är att jag inte har något schema än eller så men det löser sig nog. På väg ut därifrån sa min handledare dock att det handlade om ett bombhot, va vad sa du? Tänkte man då minst sagt, har precis kollat och det var tydligen en eventuell handgranat som låg och skräpa på någon olämplig plats eller vad man ska säga!

Efter det var det en tur på stan och fick leta som en galning för att hitta boken som jag var ute efter till den kurs jag läser i skolan just nu nämligen Historien Om Ikea. Var inne på Akademibokhandeln och Bokia och leta febrilt men kunde inte se den på något av ställena, så jag fick traska iväg och sikta in mig på pocketshop istället. Väl där hittade jag ett par andra intressanta böcker också så det blev köp av böckerna Google koden och 4 timmars arbetsvecka också. De mest roliga böckerna som fanns där var dock dessa nedan, tyvärr blev det inget köp då jag kände att jag hade bränt tillräckligt med pengar redan

Nya Kursen

Ja nu har jag haft två föreläsningar på den nya kursen och jag måste säga att den faktiskt verkar vara ganska intressant i alla fall. Introduktionen och gruppindelningen var hemsk så klart men det gick bättre än vad jag trodde. Och igår hade vi första riktiga föreläsningen och det var betydligt mer intressant än vad jag trodde att det skulle vara, kan bero en hel del på att föreläsaren var såpass bra också. Han var riktigt rolig faktiskt och berätta på ett intressant sätt när han väl svävade ut lite för annars så läste han i princip innantill från powerpointen. Sen att det känns som en enda stor repetition med lite fördjupning från många kurser vi läst gör ju att det känns som att det är en ganska lätt kurs. Både att skriva tenta på och göra ett grupparbete på.

Igår träffade jag min grupp som jag självanmält mig till också, fyra tjejer och jag. Det kan väl aldrig vara fel eller? De verkade flamsiga till en början, men när vi väl började prata om grupparbetet så verkade de riktigt schysta och ha en bra inställning och allt det där. Dessutom kände jag att jag fick plats i gruppen, trots att de sa att de visste hur de funkade tillsammans. Och jag som frågade om jag inte skulle störa dynamiken och att jag kunde byta till en annan grupp då. Så det tycker jag var väldigt snällt också. Nu ska jag bara lyckas brainstorma och hitta ett case också, ett har jag klart iPad men behöver fixa ett par till i alla fall suck.