lördag 26 februari 2011

Vilken chock

Ja hela denna melodifestival deltävling var ju bara helt märklig. Ska kort recensera varje låt nedan.

Melody Club: Jättestor besvikelse, ok refräng inte mer och eländig scenshow epilisichock halva Sverige ja tack.

Jenny Alvgard: Dagens näst bästa låt riktigt trevlig med fin melodi och jättebra sångare, halvdant scennummer. Min personliga andrahandsfavorit.

Lasse Stefanz: Tråkig dansbandslåt inte så mycket att säga tråkigt scennummer tråkig helt enkelt.

Linda Pritchard: Helt okej rock/power ballad, ganska tråkigt scennummer dock. Hennes låt förra året var betydligt bättre.

Anders Fernette: Underbar låt, bäst scenshow. Mycket bra sångare överlägset bäst enligt mig själv ikväll.

Linda Bengtzing: En okej låt för att vara henne, men absolut inte toppklass. Okej scennummer inte mer.

Nick Borg: Tom tråkig ballad, som dessutom var plagiat efter någon låt som man har hört sjukt mycket.

Love Generation: Bra låt, sämre artister. Lät bra när de sjung tillsammans men ingen kunde sjunga ensamt, bra scennummer.

Så överlag måste jag säga att det var ett ganska svagt startfält, och dom som gick vidare var ju helt fel låtar, framförallt Nick Borg. Annars var det inte så mycket fel förutom att inte Anders Fernette och Jenny Alvgard inte gick vidare. Vad tycker ni??

Melodifestivalen Malmö pre-talk

Melodifestivalen
Till att börja med så känns det tråkigt att det redan är sista deltävlingen, för min del så skulle det gärna få vara typ dubbelt så långt! Vi får se om traditionen håller i sig med det starkaste låtarna i sista deltävlingen, det brukar vara på det viset tycker jag i alla fall. Känns spännande med flera nya namn för melodifestivalen, vi får väl se hur det går för alla idolare dock. Skriver lite om artisterna, har inte hört någon låt och kommer inte göra så förrens ikväll!

Melody Club: Är en grym grupp tycker jag, diggar verkligen deras stil. Bara hoppas att de har en bra låt, är ju lite halvlika BWO så chansen är väl stor att de kommer ganska långt men inte vinner i finalen. Utan att ha hört på låtarna så tror jag dock att Melody Club går vidare direkt till final.

Julia Alvgard: Webbjoker så vet jag inget om, men hittils har väl ingen joker tagit sig vidare? Så det tror jag inte hon gör heller. Botten tre

Lasse Stefanz: Dansband vet man aldrig hur det tas emot, är ju ett stort namn inom den genren i alla fall. Så om de har en bra låt så kan de nog gå till andra chansen i allafall.

Linda Pritchard: Idolare, som jag vet mycket lite om men tror jag tycker om hennes stil så henne hejar jag på lite sådär försiktigt. Annars så tänker jag direkt på Dirty Sanchez när jag läser Pritchard. Chans att gå vidare direkt, men tror mer på andra chansen som bäst

Anders Fernette: En till idolare som jag inte vet något om, men om det är en bra låt så har den chans att gå vidare direkt. Men jag tror mer på andra chansen i bästa fall.

Linda Bengtzing: Detta är en personlig favorit alltid tyckt att hennes låtar är bra. Så hoppas innerligt att hon går vidare direkt och att hon har en bra låt. Min personliga schlager favorit från henne är nog: jag ljuger så bra. Jag tror dock att hon kommer minst till andra chansen.

Nicke Borg: Ska bli spännande att se denna människa som är en medlem i Backyard Babies. Tyvärr så har jag läst att det ska vara en akustisk rock ballad. Det var ju med en förra året som var lite udda, men det hände ju inget. Så botten tre tror jag.

Love Generation: Detta är en ny tjejgrupp som jag just inte vet något om. Mer än att sambon "känner" en i gruppen, så dessa hejar vi lite smått på också. Placeringsmässigt så kan det gå hursom men behöver vara starkare låt än för Melody Club och de andra kända namnen.

Svar på kommentarer I

Kommentar: cool blogg, kolla gärna in min med ! 
Svar: Tack så hemskt mycket, ska ta en koll på din med.

Kommentar: Föreläsningar är tråkiga!
Svar: Ja det är oftare så än tvärtom i alla fall. Men kan vara riktigt kul och intressant med föreläsningar ibland tycker jag faktiskt. Det beror nästan helt på föreläsaren, och till viss del såklart ämnet också.