onsdag 2 mars 2011

Tävling: Veckans blog


Hej kära läsare, nu börjar jag också med denna grej. Detta är alltså en tävling, det du behöver göra för att vara med är att svara på detta inlägg med något som tydligt visar att du vill vara med typ. "Jag är med"

Den som vinner kommer att få ett blogginlägg med länkning till sin blogg. Dessutom kommer den bloggen att länkas på min länkar tab eller vad man ska säga så länge jag känner för det. Så var med att tävla du med!

Kommer låta er svara ett par dagar kanske innan jag drar en vinnare

Ingvar Kamprad, idiot eller geni?

Nu sitter jag på seminariet some är idag, rätt skön grupplärare. Berättar mer än vi pratar så det är jäkligt skönt, gruppen verkar stå lite i stilje då vi inte bokat tid för intervju än. Trots att det bara är en och en halv vecka kvar på oss. Fast sen är det också så att desto kortare tid man har på sig, desto effektivare blir arbetet.

Dagens seminarium handlar om ikea vilket känns intressant, Ingvar kamprad har ju gjort ganska mycket konstigheter. Och vart i blåsväder tillsammans med ikea. Vad tycker ni om IKEA och Ingvar Kamprad?

Trött på min sketna mobil



Ja usch jag är trött på min mobil som jag har nu, dels så finns inte Motorola alls i Sverige. Visserligen har jag hört att de eventuellt är påväg tillbaka till norden. Jag har då i alla fall en Motorola Milestone, den europeiska versionen av den omåttligt populära Motorola Droid. Det är bara det att istället för att i princip vara en google experience phone ala Samsung Galaxy S. Så begåvade de Milestonen med en låst bootloader och ingen support / uppdateringar jämfört med Droid. Uppdateringen för Android 2.2 har fortfarande inte kommit, trots att den kom till den amerikanska versionen redan under förra hösten.

Annars så är det ju så också att den börjar bli en generation för gammal redan, och tyvärr var den inte heller tillräckligt bra utrustad från början. Förra årets pratade det ju mycket om Snapdragon processorer, men Milestone begåvades med en processor som var ca hälften så snabb än den. Trots att skärmen har hög upplösning. Telefonen har dessutom ett hårdvaru-tangentbord något som jag värderade när jag beställde telefonen, men detta är något jag inte har använt alls i princip så det är ju synd, hade hellre tagit en lite piggare processor.

I alla fall om vi tittar på nytt då så skulle jag väldigt gärna vilja ha från den nya generationen Android telefoner med Tegra 2 processor. Tex LG Optimus 2X, LG Optimus Black, Motorola Atrix, Samsung Galaxy SII. Den som är mest intressant är ju Motorolas telefon men med deras service just nu har jag svårt att se att jag skulle skaffa en sådan igen. Det är i alla fall så att det finns olika dockor till telefonen, bland annat än hoppfällbar skärm i princip som blir en dator tillsammans med telefonen! Vad tycker ni vilken är er nästa/nuvarande telefon??