måndag 28 februari 2011

Cargo! HD // Android tips


Ja jag vill tipsa om detta lilla spel, som är gratis på market. Det är ett mycket roligt time-mangement / line-drawing spel. Det hela går ut på att man får in varor på ett rullband som man placerar ut på olika stationer på lagergolvet som ser olika ut för varje bana. Dessutom finns det flera olika slags lagerarbetare med olika slags egenskaper, de går olika snabbt och kan bära olika mycket till exempel. Finns flera olika spellägen också och 31 banor vilket jag tycker är väldigt bra för att vara gratis, dessutom är det snyggt också. Det är dock kanske något som är negativt då det är krav på upplösning på minst 800*400 pixlar. Vilket gör att det är ganska många telefoner som inte kan köra det. Men om du har en android telefon med de kraven så tycker jag att DU ska ta och TESTA spelet ;)

"Tuff arbetsdag"



Ja idag var alltså första dagen, var väldigt intressant faktiskt att få jobba med saker som man läst om lite hastigt bara i skolan. Men att faktiskt få sitta och hålla på och göra lite saker på riktigt så att säga är riktigt kul! Sen om något hamnar i fel världsdel eller så är väl inte så noga eller? Idag har jag i alla fall jobbat med export och i två olika system och i massa olika delar av en order. I slutet av dagen kändes det som att systemen satt hyfsat i alla fall så det var ju roligt och skönt måste jag säga. Har nog lärt mig väldigt mycket idag på sätt och vis, men samtidigt så har till stor del ingen koll alls på vad jag har gjort så det är inge bra alls. Var tur att man kom dit idag i alla fall, verkar vara ganska så stor rotation på stället och helt enkelt rätt så under bemmanade. Stort minus för stolarna och arbetsplatserna måste jag säga som jag inte alls tyckte var bra men som tur är så fick man hoppa upp ur stolen för lite olika uppgifter och så men ändock under all kritik tyckte jag. Till lunch som jag inte hade förberett för gick jag och en kollega till ett lunch hak nära och köpte med oss mat till kontoret var överraskande gott faktiskt och inte allt för dyrt. Dock så kan jag inte hålla på och äta så, blir inte mycket extra pengar då om man äter ute varje gång man är på jobbet.

Efter att jag hade slutat så skulle jag gå till bussen så missade jag den precis eller jag sprang efter den men såg att den hade fel nummer så jag slutade. Sen när jag kom till hållplatsen såg jag att det numret som stod på bussen inte åkte där, och att det var rätt buss. Surt värre men det var bara att traska större delen av vägen hem, men det var väldigt skönt kändes mycket bättre i ryggen efter den promenaden. Man kanske borde försöka träna eller nåt men eh!

Måste lyckas plugga ikväll också! Då jag jobbar hela dagen imorgon plus att vi får gäster då och så har jag två saker som ska vara färdiga till på onsdag så det måste jag sätta fart med omedelbart. Först måste jag hjälpa sambon att fixa mat dock, ska bli lyxig lax med tillbehör mums!

Första Dagen

Ja idag är första dagen på jobbet. Ska bli spännande men just nu innan jag hunnit kommit dit undrar jag mest hur det kommer bli när jag kommer dit. Då jag inte riktigt tror att de anställda som jag ska hjälpa och arbeta tillsammans med är beredd på att jag kommer idag, utan tror att jag kommer imorgon. Men det ska nog gå det med, ska bli väldigt spännande att börja mitt första riktiga jobb/extra jobb på en väldans massa år. Bara hoppas att det blir uthärdligt också, tyvärr ska det bara vara administrativa uppgifter i princip. Men som tur är inom mitt ämne så att säga i alla fall. Så det ska bli spännande att se in i en organisation från det planet som är nu också. Efter utbildningen får man hoppas att man har en lite högre befattning, men det är då det. För nu så kommer detta ge massa erfarenhet hoppas jag, rapport om hur dagen har vart följer givetvis under kvällen.